Ugrás a tartalomra

dr. Márkus Bálint

Márkus Bálint 2005-ben vette át Budapesten állatorvos-doktori diplomáját, majd 2008-ban szakállatorvosi diplomáját egzotikus állatok gyógyászatából. 2006 óta dolgozik klinikus állatorvosként, leginkább kisállatok és egzotikus állatok belgyógyászati és műszeres diagnosztikai ellátásával.
Általános iskolás kora óta foglalkozik fotózással hobbiszinten, az így megszerzett tapasztalatok sokat segítik, amikor érdeklődése a mikroszkópos fotózás felé irányul. Ez először csak a diagnosztikai anyagot érinti, később művészi jellegű fotókat is készít különböző élő és élettelen mikroszkópos témákról.

dr. Márkus Bálint

www.drmarkusmicroscopy.com

 

dr. Lajos Zoltán

Lajos Zoltán 1990-ben végzett a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. 1991-2004 között az ÁNTSZ Fővárosi Intézetének munkatársa volt, ahol bakteriológusként dolgozott. Emellett egy kisebb magánpraxis társ-tulajdonosaként is tevékenykedett, Budapest VIII. kerületében. 2002-ben mikrobiológus-szakállatorvosi diplomát szerzett.
2004-től jelenleg is feleségével, Mikecz Andreával közösen állatorvosi mikrobiológiai vállalkozásukat, a DUO-BAKT Laboratóriumot működteti.
Főbb érdeklődési területei: Clostridium difficile és MRSP/MRSA fertőzések klinikai mikrobiológiája, terápiája. Bőrgyógyászati és enterális infekciók diagnosztikája és terápiája. Hüllők bakteriális és gombainfekciói.

dr. Lajos Zoltán

www.duobakt.hu

 

dr. Mikecz Andrea

Mikecz Andrea 1990-ben végzett a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. 1991-2000 között a Richter Gedeon Nyrt. Toxikológiai Osztályán gyógyszerbiztonsági területen, állatkísérletekben dolgozott. 1992 és 2001 között egy kisebb magánpraxis társ-tulajdonosaként is tevékenykedett, Budapest VIII. kerületében.
2001-2004 között az ÁNTSZ Fővárosi Intézetének munkatársa, az Intézet mikológiai laboratóriumában. 2004-től jelenleg is férjével állatorvosi mikrobiológiai vállalkozásukat, a DUO-BAKT Laboratóriumot működtetik.
Főbb érdeklődési területei: Dermatophyton- és a légúti Aspergillus-infekciók diagnosztikája; mikroszkópos parazitológiai diagnosztika.

dr. Mikecz Andrea

www.duobakt.hu

 

Első Dávid

Első Dávid 2018-ban az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerezte diplomáját biológia alapszakon - biológus szakirányon. Jelenleg a biológus mesterképzési szak hallgatója molekuláris, immun-és mikrobiológia szakirányon.
2013 ősze óta a DUO-BAKT Állatorvosi Mikrobiológiai Laboratórium munkatársa, laboratóriumi mikrobiológusként. Fő munkakörei a klinikai bakteriológia és mikológia, parazitológia.
A diagnosztikán túl főbb érdeklődési köre a mikrobiológiai digitális fotódokumentáció, illetve a gyakorlati kaméleontartás.

 

Első Dávid

www.duobakt.hu

keyboard_arrow_up